JAK TO BUDE SE ZAHÁJENÍM ŠKOLY V ÚVODU ZÁŘÍ?
Vzhledem k opatřením v rámci COVID-19 obdržely všechny školy před zahájením školního roku 2021 / 2022 manuál od MŠMT (jeho kompletní znění najdete zde: https://www.edu.cz/.../MSMT_Manual-k-provozu-skol-a...).

Dle pokynů se tak uskuteční úvodní preventivní screeningové testování (AG testy) žáků s prvotní frekvencí třikrát po sobě (v termínech: 1., 6. a 9. září 2021, přičemž výjimku z tohoto testování má žák, který:

1. byl očkován proti onemocnění covid-19 (a uplynulo nejméně 14 dní od dokončení druhé dávky)
2. nebo prodělal laboratorně potvrzené onemocnění covid-19 (uplynula u něj doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní)
3. nebo absolvoval nejdéle před 7 dny autorizované PCR vyšetření s negativním výsledkem
4. nebo absolvoval nejdéle před 72 hodinami autorizovaný AG test s negativním výsledkem

Dále roušky / respirátory mají povinnost nosit všichni ve společných prostorách školy (ve třídách jsou žáci bez ochrany dýchacích cest).

POZOR! Pokud se žák screeningovému testování nepodrobí a nesplní jednu z výjimek z testování, musí mít ochranu dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole a školském zařízení (dále nesmí cvičit ve vnitřních prostorech ani zpívat).

Informace k návratům ze zahraničí – na základě ochranného opatření jsou zaměstnanci a zákonní zástupci žáků povinni informovat školu o svých cestách do zahraničí v posledních 14 dnech před začátkem školního roku (v případě vstupu zpět na území ČR jsou osoby na základě stanovených pravidel povinny podrobit se PCR nebo AG testu na některém z veřejných odběrových míst, do doby předložení negativního výsledku testu nesmí být umožněna přítomnost ve vzdělávací instituci). Nevztahuje se však na osoby: plně očkované s národním certifikátem a osoby, které prodělaly onemocnění COVID-19 v posledních 180 dnech.

Děkujeme předem všem rodičům i studentům za odpovídající včasnou součinnost i spolupráci.

covid logo